Elephant Portrait Poster

fr. 49 kr

Forrest Poster

fr. 49 kr

Botanic Garden Poster

fr. 59 kr

*ovan posters förmedlas via artiks.se

posters online miljövänliga
abstrakt konst inreda

Sovrumsinspiration

Posters eller tavlor i sovrummet kan vara precis den detalj som skapar det eftertraktade lugnet. Just här är det viktigt att skapa en harmonisk atmosfär – rummet är till för återhämtning och ska bidra med energi. Därför är det bra att undvika motiv med för mycket starka färger eller intryck. Låt istället sovrummet inspirera till vila. Nedan följer sovrumsinspiration med detta i åtanke.

Harmoniska motiv

Använd som nämnt gärna motiv som har en lugnande effekt. Det kan vara allt från naturbilder på hav till ett landskap utan för mycket intryck. Andra kan föredra motiv på kroppskonturer eller liknande enklare drag. Rätt sovrums inspiration handlar framför allt om vad som passar ens personlighet. Tänk på vad harmoni innebär för just dig. Kanske är det harmoniska motivet istället ett instrument som du förknippar med lugn.

Lugnande texter

En annan idé att tänka på för sovrums inspiration är lugnande texter. Detta kan vara citat som hjälper en att varva ner och låta världen vila – något som ser till att man får rätt avslut på dagen. Det kan också vara mer peppande ord som man gärna blir påmind om på morgonkvisten. Något som istället ser till att man får rätt start på dagen. Sovrums inspiration för citat handlar också om vad som berör från person till person. Tänk på att välja en text som resonerar med din personlighet.

Färger och ramar

Sovrums inspiration är lättillgängligt tack vare ett stort antal inredningssidor och tidningar. Andra populära tips utöver lugnande bilder och citat är att tänka på vilka färger och ramar man väljer. Det är allmänt känt att färger och material påverkar känslan i ett rum. Något som är viktigt i framför allt sovrum. En poster som då möjligen upplevs för utstickande kan tonas ner av rätt ram. Eller kanske har postern för starka färger som kan dämpas med en passepartout. Till sovrummet är det som nämnt viktigt med harmoni och begränsande intryck.

Färgerna får gärna vara mjuka och naturnära. Sovrums inspiration från populära inredningsguider lyfter ofta fram jordnära beige. Andra färger som visat sig ha en lugnande effekt är ljusblått och ljusgrönt. Färgernas betydelse gäller även för ramarna. Tänk i synnerhet på att välja neutrala ramar som inte sticker ut för mycket. Detta kan vara en tunnare ram i trä eller borstat guld. Sovrums inspiration på nätet visar ofta på tavlor i harmoniska färger med enklare ramar.

tavelvägg sovrum

Inred med tavelväggar och posters

Tavelväggar är populära inom inredning i Skandinaviska hem. Tavelväggar är när man placerar flera posters tillsammans. Sovrums inspiration för tavelväggar är populära på många inredningssidor. Framför allt för sovrum är det viktigt att tänka på att välja posters som matchar. Kanske i samma färgskala eller liknande ramar. Som tidigare nämnt beror detta på att man gärna vill skapa en harmonisk känsla i sovrummet. Annat att tänka på för sovrums inspiration är att satsa på en mindre tavelvägg.

Det är viktigt att ha i åtanke att tavelväggen inte blir huvudsaken i ett sovrum. Tänk som nämnt på att välja posters med mjuka intryck. Den allra viktigaste sovrums inspirationen är den som resonerar med din personlighet.